Osebna izkaznica

Uradni naziv:
DRUŠTVO »PEVSKA SKUPINA CINTARE«

Umetniški vodja:
Ga. Mira Nastran

Predsednica društva:
Ga. Judita Strmčnik

Matična št.: 2201178
Davčna št.: 52337596
Št.trans.rač.:
05100-8012208994 pri ABANKI VIPA LJ

Poštni naslov:
Škrabčeva ul 27,
1000 LJUBLJANA

Telefon: 01 564 43 48
GSM: 041 382 770
E - pošta:
judita.strmcnik@siol.net


Projekti
11. Mednarodni festival »ETNO GLAS« v Pančevu

CINTARE smo se na povabilo organizatorja Kulturno umetniškega društva »Stanko Paunović novembra 2011 udeležile 11. Mednarodnega festivala »ETNO GLAS« v Pančevu, od koder smo se vrnile s priznanji za tradicionalno - izvorno ljudsko petje.

 

Več ...
 
4. Mednarodni festival malih vokalnih sestavov – Velika Gorica (Hrvaška)

CINTARE smo se decembra 2010 udeležile 4. Mednarodnega festivala malih vokalnih sestavov  v Veliki Gorici na Hrvaškem, kjer smo dostojno in uspešno zastopale našo državo. Med šestimi tekmovalnimi skupinami, ki so se predstavile s po štirimi pesmimi, smo osvojile  prvo mesto, prijele pa smo tudi posebno priznanje za atraktivnost programa.

 

Več ...
 
Sodelovanje s Slovenskim etnografskim muzejem SEM

Pevke CINTARE že več let aktivno sodelujemo s Slovenskim etnografskim muzejem. Prepevanje ljudskih pesmi in predstavitev oblačilne kulture na Slovenskem  kar nekako sodi oz. se poda v okolje, kjer je predstavljena naša kulturna dediščina, saj nas popelje v preteklost in nas poveže s spomini na naše prednike, na babice in dedke, na našo mladost…

 

Več ...
 
Zapojte z nami

S pesmijo in prijazno besedo zdraviti (kot tavžentroža)  dušo in telo. To je moto našega projekta  "Zapojte z nami", v okviru katerega CINTARE že deseto leto dobrodelno nastopamo za bolnike in starejše občane v javnih zavodih. Nastopi v domovih in bolnišnicah so največkrat povezani z otvoritvami slikarskih ali drugih razstav ali pa z obeležitvijo praznikov dneva žena, materinskega dneva, velikonočnega praznovanja, kresovanja, martinovanja, kostanjevih dnevov, dneva reformacije, božično-novoletnega praznovanja itd.

Več ...
 
Tako so pele in se oblačile naše babice

Vse pomembnejši postaja tudi izobraževalni vidik delovanja PS CINTARE,  predvsem na področju osveščanja in  predstavitve bogastva slovenskega ljudskega izročila najmlajši generaciji v vrtcih in osnovnih šolah, kjer je zanimanje pedagoškega kadra za vključitev tovrstnih vsebin v učne programe izredno. Pevke smo, ob kompetentni podpori pedagoških kadrov znotraj pevske skupine, oblikovale izobraževalni projekt »Tako so pele in se oblačile naše babice«.

Več ...
 
Kamer sen lani tancela

Peto obletnico delovanja smo CINTARE obeležile z jubilejnim koncertom v Mestnem muzeju Ljubljana v prelepem okolju nekdanjega Auerspergovega dvorca - Turjaške palače ter izdajo prve zgoščenke in DVD-ja. Koncertu smo dale pomenljiv naslov "Kamer sen lani tancela", ki zgovorno kaže, da smo pevke "zaznamovane" s folkloro, saj smo vs nekdanje folkloristke, Maroltovke in Rožanke, nekatere med nami pa še vedno tancajo in brusijo pete v veteranski folklorni skupini COF.

Več ...
 


Dokler sem še mlada bila

S pomočjo predvajalnika spodaj lahko poslušate odlomke pesmi iz zgoščenke Dokler sem še mlada bila skupine Cintare, posnete oktobra 2013.

CD


PopUp MP3 Player (New Window)

Kamer sen lani tancela

S pomočjo predvajalnika spodaj lahko poslušate odlomke pesmi iz zgoščenke Kamer sen lani tancela skupine Cintare, posnete oktobra 2008.

CD


PopUp MP3 Player (New Window)